Donald Trump apinoi Putinia 

Meilläkin on nyt saatu esitykseen tärkeä televisiosarja The New York Timesin toimituksesta ja sen pyrkimyksestä ottaa selville totuus Donald Trumpin vaalikampanjasta 2016 ja sen yhteyksistä vakoiluun ja venäläisten huonoon politiikkaan. On hyvin valitettavaa, jos maailman suurimmassa demokraattisessa valtiossa voi päästä valtaan vain valheiden avulla ja omaksumalla venäläisten moraalitonta politiikaa.

Parhainta olisi, jos Trumpista päästäisiin eroon kuten Richard Nixonista aikoinaan ja hänen sijastaan presidentiksi nousisi hänen mustamaalattu kilpailijansa, joka todellisuudessa  sai enemmän ääniä kuin Trump.

Sellainen moraalittomuus, jota Putin edustaa, tuhoaa koko länsimaista kulttuuria. Sen perussisältönä on, että ihmisiä ohjataan peloilla ja valheilla. Se pyritään tekemään niin, että pelottelijaa tavallaan osoitetaan sormella, mutta  samalla ei kuitenkaan anneta julkisuuteen todistuskappaleita korkean tason vaikuttajista. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat viimeaikaiset suurpolitiikan myrkytystapaukset, joissa monet seikat viittaavat korkeimpana toimijana venäläisiin johtajiin.  Käytetyt aineet ovat sellaisia, että niitä on voitu käyttää vain venäläisen johdon tietäen ja suostumuksella. Tärkeimmät todeisteet ovat kuitenkin olleet helpot kätkeä venäläisen politiikan läpinäkymättömyyden takia. Nyt Trump yrittää luoda Yhdýsvaltoihin samanlaista läpinäkymättömyyden ilmapiiriä ja voittaa sen avulla. Uskon, että hänen oli helppoa järjestää sellaisia yhteydenpitoja venäläisiin, jotka eivät missään nykyisessä tutkinassa  paljastu. Siksi hän saattoi olla myös huoleton sen suhteen, kuinka yleiseen tietoisuuteen hänen politiikkansa lähteet tulisivat.

Minun vakaumukseni on, että The New York Timesillä ei ole voimavaroja todella merkittäviin paljastuksin. Vain presidentin vaihdoksella päästään parempiin tuloksiin. Ja vaikutusvaltaisimpien ja varakkaimpien yhdysvaltalaisten vaikuttajien on yhdessä ryhdyttävä vaatimaan vaihdosta.